Bontinspectie in actie in Utrecht

Vandaag waren de bontinspecteurs van Bont voor Dieren te vinden in de Utrechtse binnenstad. Daar bekeurden de inspecteurs voorbijgangers die kragen droegen van bijvoorbeeld wasbeerhonden-, coyote- of vossenbont. De actie is bedoeld om mensen zich ervan bewust te laten worden dat het bontje aan hun jas vaak echt is.

foto 22

Veel mensen reageerden positief op de actie. Meerdere personen gaven aan dat ze volgend jaar een jas zonder bont zullen kopen. Ook leverden twee mensen direct hun bontkraag in. Deze gebruikt Bont voor Dieren bij het geven van gastlessen aan kinderen.

foto 21

Er was veel pers aanwezig. RTV Utrecht heeft een item gemaakt voor U Utrecht. Hier kan je het fragment terug kijken. Ook schrijvende pers zoals het Algemeen Dagblad deed verslag uit van de actie.

20130228_134746

Opnieuw bleek dat voorlicht erg belangrijk is. Bont voor Dieren vroeg eerder 500 bontdragers naar de herkomst van hun bontkraag. Een op de tien ondervraagden denkt dat bont restafval is van dieren uit de vleesindustrie, wat niet waar is: bont is afkomstig van wilde dieren die voor hun vacht gedood worden, hun vlees wordt niet gegeten. Meer dan de helft van de ondervraagden weet niet of het bont aan hun jas van een wasbeerhond, vos of coyote is. Deze dieren worden gehouden of gevangen onder barre omstandigheden en komen op een vreselijke manier aan hun einde.

Op bontkragen.nl/bekeurmee, is de bekeuring te downloaden of te versturen.

Share