Chinese douane onderschept 645 wolfsvachten

De douane in China heeft vorige maand 645 wolfsvachten uit Griekenland onderschept. Gevreesd wordt dat de vachten afkomstig zijn van de inheemse Griekse wolfpopulatie, waarvan er nog maar 700 zouden leven. Volgens de Chinese douane is dit de grootste verdenking van smokkel in China van huiden van bedreigde wilde dieren in de afgelopen 10 jaar.

 

De 645 huiden waren verborgen in 30 zakken die waren geëtiketteerd als ‘fur scraps’ (bontrestjes). De bijbehorende documentatie gaf aan dat het totale gewicht van de vracht 1400 kg was en een waarde zou hebben van 3700 dollar. Deze prijs van drie dollar per kilo bont – ruim onder de gemiddelde marktprijs voor bontrestjes –  vonden de douaniers verdacht en dus besloten zij de vracht te inspecteren.

 

De douaneambtenaren troffen meer dan twintig wolfsvachten per zak aan, verstopt onder de ‘bontrestjes’. De in beslag genomen vachten zijn hoofdzakelijk bruin van kleur, maar er zijn ook enkele zwarte en grijze vachten. Een groothandel in Peking wordt verdacht van het smokkelen van de wolfsvachten. Inmiddels zijn er ook arrestaties verricht, vertellen douane-ambtenaren aan de media. Zij schatten de marktwaarde van de vachten op €125.000 of meer. Het is nog niet duidelijk of de vachten afkomstig zijn van de Griekse inheemse wolfpopulatie, of dat de vachten van elders zijn geïmporteerd.

 

Hier kan je het artikel van Enet English lezen.

 

Foto: Douanebeambten controleren wolfshuiden op het Douane Inspectie Centre bij Beijing Capital International Airport.

rtx12eil-thumb-large

 

Share