Wasbeerhond

Wasbeerhonden zijn iets groter dan wasberen en hebben een geelbruinige vacht. In de vrije natuur leven de dieren vooral in bossen vlakbij water. Het zijn nachtdieren die onder andere insecten en vruchten eten. De wasbeerhond is trouw aan zijn partner en leeft met zijn familie in een hol.

Wasberen worden met name in de Verenigde Staten gevangen vanwege plaagbestrijding en niet vanwege hun vacht. Die komen wel als restproduct in de bontbranche. Het op humane wijze vangen van wasberen is per definitie een illusie. Wasberen die gevangen worden met een wildklem zitten net zo lang vast totdat ze uit de val worden gehaald door de jager, dit kan uren of zelfs meerdere dagen duren. In de tussentijd lijden ze veel pijn en verminken ze zichzelf in hun pogingen om te ontsnappen. Sommige dieren bijten zelf hun eigen poot af om zich te bevrijden. Niet alleen wasberen worden met deze klemmen gevangen. Vogels, honden, katten en soms ook runderen trappen er letterlijk in.

Voor kragen worden soms wasberen, maar meestal de goedkopere wasbeerhonden gebruikt. In Aziatische landen zoals China worden wasbeerhonden speciaal voor het bont gefokt. Dit gebeurt onder erbarmelijke omstandigheden. Er meerdere gevallen bekend van dieren in de bontindustrie die in China levend gevild worden. Na een ellendig leven in draadstalen kooien worden de wasbeerhonden meestal anaal geƫlektrocuteerd. Wasbeerhondenbont wordt meestal verkocht onder de naam Finn Raccoon.

Dozen vol dode Wasbeerhonden gevonden langs de A2 snelweg hier in Nederland!!

Klik hier voor het item op Hart van Nederland

Klik hier voor het item op Editie NL
Share